RMP profiili

Miten voisit vaikuttaa tuloksiin vieläkin enemmän?

Oletko ajatellut miten paljon voit vaikuttaa tuloksiin tunnistamalla yksilöiden kuin tiimien motivaatiotekijät, arvot?

Miten nämä vaikuttavat työympäristöön, tiimiin, sidosryhmä kuin asiakastyöskentelyyn sekä tuloksiin?

Motivaatioymmärrys auttaa rakentamaan pysyvää työhyvinvointia ja tuottavampia tuloksia.

Vaikuttavan johtajan onkin kyettävä tunnistamaan nyt ja tulevaisuudessa, yksilö-, tiimi- ja organisaatiotasolla, mitkä tekijät innostavat ja mitkä puolestaan kuormittavat sinua itseäsi kuin henkilöstöäsi, tiimiä tai työtoveria, asiakasta tai sidosryhmäverkoston yhteyshenkilöä. Eri asiat draivaavat ja turhauttavat eri ihmisiä, eri tavoin, yksilöitä kun ollaan tiimeissäkin. Vääristä tulkinnoista on riski seurata uskomuksia, jotka ohjaavat käytöstä ja päätöksiä mahdollisesti haitalliseen suuntaan. Miten tämä on sinulla taklattu?

Työhyvinvointi ja tuloksellisuus ovat kokonaisuus, johon vaikuttaa mm. työn mielekkyys ja kokemus omasta kyvykkyydestä ja arvostuksesta. Terveys ja turvallisuus sekä hyvä johtajuus. Vastuu työhyvinvoinnin ylläpitämisestä kuuluu sekä johdolle, lähiesihenkilölle että työntekijälle itselleen.

Oman ja tiimin hyvinvoinnin palikat koostuvat osittain myös yksilöllisesti ja tällöin on hyvä tunnistaa myös erilaisia motivaatiotekijöitä, jotka ohjaavat käyttäytymistä itselle merkityksellisten ja tärkeiden asioiden suuntaan. Tunnistatko, mistä tekijöistä oma työhyvinvointisi syntyy? Näytteleekö se työyhteisössäsi kaikille samoin?

Jos työhyvinvointi-, organisaation ja yksilön tuloksellisuus ja sen kehittäminen on sinun juttusi voimme pohtia:

Miten voin auttaa ja kuinka  Coaching palvelisi juuri sinua, juuri nyt?

viestiä Heitä meili, ota yhteyttä

Lue lisää 

Lue lisää

Privacy Preference Center