johtaminen

Miten voisit johtaa vieläkin vaikuttavammin?

Liittyykö työnkuvaasi tavalla tai toisella joko yksilön, ryhmän tai organisaation johtaminen, kehittäminen tai kouluttaminen?

Usein haaste näissä tehtävissä on juuri siinä, että ihmisiä pitäisi tukea ja auttaa yksilöllisesti – ei siten, että kaikille toimii sama ratkaisu. Ja samalla pitäisi toisaalta kohdistaa kehittäminen, johtaminen ja kouluttaminen laajemmin ryhmään tai koko organisaatioon, jotta pystytään auttamaan vaikuttavasti mahdollisimman suurta joukkoa kerralla.

😎💪Yksilöllisen johtamisen tukena Reiss Motivaatioprofiili (RMP) on AINOA TIETEELLISESTI hyväksytty ja pätevä työkalu, joka pohjautuu sisäisen motivaation yksilölliseen tunnistamiseen.

RMP;n perustana on tieteellinen tutkimus, jonka mukaan meitä kaikkia motivoi 16 perustarvetta eli motiivia, mutta eri vahvuuksin. Kun nämä motivaatiotekijät tunnistetaan ja ymmärretään, voidaan kehittää ja johtaa montaa ihmistä samaan aikaan, mutta yksilöllisesti ja tuloksekkaasti.

Havaittuja tuloksia on saatu, kuinka työn tehokkuus nousee. 

Yksilöiden sosiaaliset taidot tiimissä ja sidosryhmien kanssa kasvavat.

Työkalua ja sen tuloksia voidaan hyödyntää organisaation eri tilanteissa monipuolisesti.

Sen perustana on tieteellinen tutkimus, jonka mukaan meitä kaikkia motivoi 16 perustarvetta eli motiivia, mutta eri vahvuuksin. Kun nämä motivaatiotekijät tunnistetaan ja ymmärretään, voidaan kehittää ja johtaa montaa ihmistä samaan aikaan, mutta yksilöllisesti ja tuloksekkaasti.

Yksilöllisen johtamisen tukena Reiss Motivaatioprofiili (RMP) on ainoa tieteellisesti  hyväksytty ja pätevä työkalu, joka pohjautuu sisäisen motivaation yksilölliseen tunnistamiseen.

Sovitaan etä- tai lähitapaaminen ja jutellaan aiheesta lisää.

birgitta@birgittan.com

Lue lisää 

Kivaa viikkoa!

Privacy Preference Center