Tähän terveyspommiin kannattaa satsata päivittäin vaikka 5-6cl. Toiset sanovat aamuisin mutta minulle se sopii illan rutiineihin.

Tarvitset:

200g tuoretta inkivääriä, luomua jos mahdollista

 50 g tuoretta kurkumaa, ehdottomasti luomua, tai jauhe 1 rkl, luomua sekin

1 tl mustapippuria, vain että kurkuma imeytyy.

 1 l vettä

1 rkl tai jopa 0,5 dl hunajaa, makusi mukaan

2 sitruunaa, luomua jos mahdollista

Valmistusohje:

Raasta inkivääri ja kurkuma kuorineen, tai pilko pieniksi. Laita vesi lämpiämään. Lisää lämpimään ehkä kiehautettuun veteen inkivääri ja kurkuma palat tai raaste. Älä anna kiehua. Anna lämmetä, kuumentua 20min, mutta ei haittaa, jos unohdat. Toiset antavat muhia jopa 2 tuntia miedolla lämmöllä, jolloin maku on hieman pehmeämpi.

Pyörittele käsienvälissä sitruunoita. Purista mehu erilliseen astiaan odottamaan.

Siivilöi inkivääri ja kurkuma. Jopa kahdesti. Valuta rauhassa ja puristele inkivääristä kaikki mehut pois.

Lisää hunaja kun neste on vielä lämmin. Lämpimään tai haaleaan nesteeseen, lisää sitruuna.

Pullota tiiviiseen pulloon, jossa shotti säilyy useamman kuukauden. Tavallisessa suljetussa lasipullossa shotti säilyy kaksi viikkoa ja viikon lasikannussa. Voit myös pakastaa, kätevästi annospaloina.

Voila, valmis nautittavaksi, lämpimänä tai kylmänä. Voit lisätä shottia myös drinkkeihin, kahviin tai teehen. Mielikuvitus on rajana.

Shotin voi tehdä toki ilman kurkumaa, jolloin se jää väriltään vaaleaksi tai kullankeltaiseksi. Hunajan ja sitruunan voit halutessa korvata, vaikka siirapilla tai jättää makeat kokonaan pois. Kokeile maustamista myös korianterilla, mintun lehdillä tai mitä vain mieleesi tulee. Muista mustapippuri, aina kun käytät kurkumaa, mustapippuria ei juuri paljon tarvitse olla, mutta sen verran että se saa kurkuman imeytymään elimistöön, mustapippuri ripauksen voit korvata myös oliiviöljyllä. Todellinen määrä siihen on vähäinen ja imeytymisen suhteen yksilöllistä. Mysteeri sinänsä siis.

Alempaa löydät lisää terveyshyödyistä ja kurkuman reseptivinkkejä, jotka on poimittu eri lähteistä, viitetieto alla.

Enjoy!

Inkiväärin terveyshyödyt:

Inkivääri parantaa muun muassa vastustuskykyä, laskee verenpainetta ja nopeuttaa aineenvaihduntaa auttaen painonhallinnassa. Inkiväärin syömisestä tai inkivääriteen juomisesta voi olla apua pahanhajuiseen hengitykseen.

Inkiväärin on tutkimuksissa todettu voivan vähentää tulehdusta ja infektioiden määrää. Inkivääri onkin etenkin sisältämänsä gingerolin ansioita luontoäidin lääkekaapin tehokkaimpia kasveja.

Inkiväärin on todettu tehoavan pahoinvointiin, olipa kyseessä niin matkapahoinvointi, kuin kankkunenkin. Inkivääri voi auttaa myös ilmavaivoihin.

Inkivääri auttaa tukemaan vastustuskykyä selättämään esimerkiksi flunssaviruksia. Vaikutuksen saamiseksi inkivääriä olisi kuitenkin nautittava noin 5 grammaa päivässä – ja ehkä enemmänkin, jos inkivääriä käytetään keittämällä siitä juomaa.

Inkiväärin sisältämä kalium auttaa laskemaan verenpainetta, ja näin myös laskemaan korkean verenpaineen kasvattamaa sydän- ja verisuonitautien riskiä.

Inkivääri sopii myös mainiosti rankan treenin jälkeisen palautumisen tueksi, sillä se voi auttaa lievittämään lihaskipuja. Vaikutus kaiketi perustuu inkiväärin tulehdusta lievittäviin ominaisuuksiin.

Inkiväärin säännöllinen syönti vahvistaa immuunijärjestelmääsi sekä auttaa kehoasi pitämään yllä tehokasta puolustusta mahdollisia tartuntoja, flunssaa, yskää, vilustumisia ja kroonisia sairauksia vastaan. Se myös vähentää halvausten riskiä ja on melko tehokas suoliston bakteeritartuntoja vastaan taistelemisessa.

Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että inkiväärillä voi olla tehokkaita syöpää torjuvia vaikutuksia, sillä se estää syöpäsolujen kasvua. Tämä pätee etenkin paksusuolen ja eturauhasen syöpiin.

Jos haluat pysyä suomalaisissa tuotteissa, vastaavaa hyötyä voisit kokeilla Ruusunjuuresta.

Kurkuman terveysvaikutuksia on tutkittu myös tieteellisesti. Eräässä ja sallittakoon sanonta, useissa tiede- ja terveys julkaisuissa tutkimusten mukaan kurkumalla on muun muassa antioksidanttisia, antibakteerisia ja tulehdusta torjuvia ominaisuuksia.

Kurkuma saattaa torjua kehon matala-asteista eli hiljaista tulehdusta, jonka nähdään olevan monien sairauksien, kuten diabeteksen ja masennuksen takana. Kurkuma sisältää kurkumiinia, jonka on lukuisissa tutkimuksissa osoitettu hillitsevän elimistön tulehdustilaa.

Kurkumassa on ainesosia, jotka auttavat vahvistamaan elimistön puolustusjärjestelmää. Vahva puolustusjärjestelmä puolestaan vähentää riskiä sairastua esimerkiksi flunssaan.

Jos kärsit flunssasta tai vilustumisesta, kokeile lääkkeeksi lämmintä kurkumateetä.

Kurkumaa pidetään luonnollisena tulehduskipulääkkeenä. Joidenkin tutkimusten mukaan kurkuman on todettu vähentävän nivelsairauksista johtuvia kipuja jopa yhtä hyvin kuin ibuprofeiinin.

Kurkuma on luonnollinen antiseptinen ja antibakteerinen aine, jota voidaan käyttää haavojen puhdistukseen.

Jos iholla on haava tai palovamma, kurkumaa voi ripotella vahingoittuneelle alueelle parantumisen nopeuttamiseksi.

Kurkumalla on antikarsinogeenisiä ominaisuuksia. Vaikka lisätutkimusta vielä tarvitaan, laboratoriokokeiden mukaan kurkumiinilla on havaittu olevan syöpää vastustavia ja heikentäviä ominaisuuksia. Kurkumiini voi laukaista syöpäsoluissa solukuolemaa, joten elimistö voi päästä kurkumiinin avulla eroon syöpäsoluista.

Kurkuma voi alentaa veren kolesterolitasoa. Koska korkea kolesteroli voi esimerkiksi aiheuttaa sydän- ja verisuonisairauksia, ruoan maustaminen kurkumalla ei ole lainkaan huono ajatus.

Kurkuma edistää ruoansulatusta ja torjuu närästystä. Toisaalta runsaasti käytettynä kurkuma voi aiheuttaa vatsavaivoja. Joku väite kertoo kurkuman rasittavan maksaa, toinen väite kertoo kurkuman puhdistavan maksaa ja tukevan maksan toimintaa.

Kurkuma voi myös ehkäistä masennusta ja lievittää stressiä.

Huomioi!

Sopiva annosmäärä kurkumaa on noin 2 teelusikallista jauhettua kurkumaa päivässä. Liian suurina annoksina kurkuma voi aiheuttaa pahoinvointia.

Kurkuman terveelliset ominaisuudet aktivoituvat tutkimusten mukaan parhaiten rasvan ja mustapippurin kanssa. Käytä kurkumaa ruoanlaitossa esimerkiksi seuraavasti:

 • Mausta: Lisää kurkumaa tai kurkumaa sisältävää currya ruoan joukkoon. Kurkuma sopii hyvin esimerkiksi kasvissosekeittoon, kanakeittoon, curryruokiin ja linssipataan.

Lähteet: Authority Nutrition, BBC, GreenMedInfoRavintolisäWikiTop10 Home Remedies, Women’s Health https://anna.fi/hyvinvointi/terveys/tiesitko-etta-kurkuma-todellinen-terveyspommi-10-tutkittua-terveyshyotya

 

 


Kommentit

9 vastausta artikkeliin “Inkivääri kurkuma shotti”

 1. Helolo every one, heгe eveгy person is sharing
  these experience, tһus it’s fastidious tο read this blog, and І
  used to pay a visit tһis blog daily.

  mү homерage otoslot

 2. Simply ᴡant to ssay your article іs as astonishing.
  The clearness in yoᥙr post іs jսst spectacular аnd
  i cann assume yoᥙ are an expert on this subject.
  Fіne with your permission let me to grab youг feed
  to ҝeep upp tߋ dae with forthcoming post. Ƭhanks a mіllion and рlease continue tһe enjoyable worк.

  Feel free tⲟ urf to my website cuancash88

 3. It’s veryy straightforward to find oսt any matter ⲟn net аѕ compared tօ
  textbooks, as I fߋund this article att this web site.

  Visit my site :: wisma bet login

 4. Wow Thanks for this content i find it hard to realize exceptional ideas out there when it comes to this content appreciate for the blog post site

 5. link:Wow Thanks for this write-up i find it hard to unearth excellent details out there when it comes to this subject matter appreciate for the information website

 6. Wow Thanks for this thread i find it hard to identify good quality important information out there when it comes to this content thank for the article website

 7. [url=http://prednisoneiv.online/]prednisone for sale no prescription[/url]

 8. [url=https://olisinopril.online/]40 mg lisinopril[/url]

 9. [url=https://tadalafilstd.online/]cialis united states[/url]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Privacy Preference Center