Vähän vitamiineista työelämässä.

Kuopukseni kanssa, kun tässä juhannuksena kävimme tuoreen alikersantin kanssa tekemässä rappureenin, Pispalan portaissa tietenkin ja minä rapakuntoisena huolissani aerobisesta kunnosta…. Noh Pitihän sitä huomiota saada onnellisena hyvin menneestä suorituksesta, kysyin Nuutilta. ”Noh, mitä miltä, eikö mennyt ihan kuitenkin, yllätyin itse” Tuore alikersantti tuumasi: ” Ihan hyvä joo, mutta liika kehuminen pysäyttää kehittymisen” Kyllä voin kertoa, jäin suu auki ja repesin nauruun.

Kyseessä siis Warrin vitamiinimalli – työn vitamiinit. Kun näitä pohtii voi osua itselle oikein hyvin ja vinkki vaikka esimiehelle, miksei alaiselle, jos huomaa saavansa yliannostusta tai kokee puutetta. Sitähän se vuorovaikutus on:

Eli

Warrin vitamiinimalli:

Tämä kuvaa työn piirteitä ja hyvinvoinnin välisiä suhteista.

Aluksi vitamiinien nauttiminen saa aikaan myönteisiä näkemyksiä, ”terveysvaikutuksia” mutta tietyn käyttömäärän jälkeen niiden nauttiminen ei tuota lisävaikutusta tai vaikutus voi olla jopa kielteinen.

Vitamiineja on yhdeksän eli 10.

 1. työn itsenäisyys
 2. työn vaatimukset
 3. sosiaalinen tuki
 4. taitojen käyttö
 5. työtehtävien monipuolisuus
 6. palaute työstä.

Näillä kuudella yllä kuvatulla vitamiinilla on rajansa, yksilöittäin, jolloin vitamiinin annostelu aiheuttaa kielteisen vaikutuksen.

 • palkka
 • turvallisuus
 • arvostus
 • esimiehen tuki

Näillä neljällä viimeisellä ei ole havaittu negatiivista vaikutusta työhän suurinakaan annoksina. Suoranaisia C- Vitamiineja!

Vitamiinit vaikuttavat tunneperäisiin seikkoihin työssä ravitsevasti ja erinomainen lääke työuupuneelle tai stressaantuneelle. Ja ihan ensimmäisiin työpäiviin, vieläkö muistat ne?

Meillä on nykyisin kaikenlaisia antioksidanttiklinikoita, mitä jos töissä alatkin miettimään Warrin vitamiini esimerin kautta työtäsi. Rohkeasti vain tuomaan töissä esimiehelle toivetta ja jos ole esimies kiinnitä näihin huomioita. Hyviä kysymyksiä esimerkiksi kehityskeskusteluihin, jotta löydät kunkin yksilön vitamiinitarpeet.

Onko teillä Warrin vitamiinit kunnossa, tasapainossa vai haluatteko tarkistaa tämän yhteistyössä Worklife Coaching kanssa? Ehkä pelisääntöjä miten turvata että ne olisi nyt ja tulevassa tasapainossa. Mitäs sanotte?

Alla linkki palveluun, johon tämä osuisi, josta teille se rakennetaan sekä yhteystiedot. Innolla jään odottamaan keskustelua, voisinko olla avuksi ja milloin?

http://www.birgittan.fi/business-coaching/

 

http://www.birgittan.fi/yhteystiedot/


Kommentit

Yksi vastaus artikkeliin “Warrin vitamiinit työelämässä”

 1. Thank you for your sharing. I am worried that I lack creative ideas. It is your article that makes me full of hope. Thank you. But, I have a question, can you help me?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Privacy Preference Center