Perhoshalaus – Avuksi jaksamiseen juuri nyt

Mikä on Butterfly Hug?
 
Butterfly Hug on helppo rentoutustekniikka, jota voidaan käyttää missä tahansa ja milloin tahansa. Se luotiin alun perin käytettäväksi EMDR-terapian kanssa, mutta se voi olla hyvin rentouttava yksinään. Se on siis loistava itseään rauhoittava työkalu. Lopusta voit halutessasi lukea lisää, sekä löydät linkin YouTubeen, josta voit katsoa kuinka harjoituksia tehdään käytännössä.
 
Ota mukava ja rauhallinen paikka, jossa istut selkä suorana.
 
Ummista silmäsi. Hengittele muutaman kerran sisään ja ulos, hitaasti. Voit laske neljään sisään hengityksellä ja neljään uloshengityksellä. Yritä hengittää palleastasi, jos vain mahdollista.
 
Huomaa kaikki tunteet tai ahdistus, joita voi ilmaantua ja jatka vain hengittämistä näiden tunteiden ja ahdistusten läpi.
 
Risti kätesi ja aseta ne rinnallesi niin, että jokainen keskisormi lepää aivan vastakkaisen solisluun alapuolella. Levitä sormiasi rinnallesi ja peukalot osoittavat leukaasi kohti.
 
Voit lukita peukalot yhteen niin, että se näyttää perhosen vartalolta ja kädet ovat sen siipiä.
 
Nyt voit vuorotellen koputtaa käsiäsi rintaasi, hitaasti ja rytmisesti (vasen, oikea, vasen, oikea jne.) vähintään 8 kertaa molemmille puolille. Älä unohda syvää hengitystäsi, kun heilutat perhosen siipiäsi.
 
Pysähdy ja tarkista ahdistustasosi. Jos ahdistuksesi ei ole lisääntynyt, kokeile vielä paria 8 sarjaa. Pysähdy jokaisen sarjan jälkeen tarkistaaksesi ahdistustasosi. Jatka, jos alat tuntea olosi vähemmän ahdistuneeksi tai rentoutuneemmaksi.
 
Keskity asioihin, joihin voit vaikuttaa, pyri unohtamaan ne, joihin et voi. Voit tunnistaa nämä kysymällä itseltäsi, voinko vaikutta? Voinko edesauttaa? Voinko päättää? Hyväksy mitä itsellesi vastaat
 
On hyvä olla tietoinen mitä ympärillä tapahtuu, puhua aina kun vähänkään koet tarpeelliseksi, se helpottaa. Myös työpaikalla menestymisen salaisuuksia on sallia nykyhetken tunteiden ja ajastusten puhuminen. Sopia vaikka yhteiset pelisäännöt, siten että työt etenevät toivotulla tavalla. Kaikki tulevat kuulluksi ja kaikilla on hyvä olla. Erilaisuus voi nyt korostua erityisesti.

Miten Butterfly Hug liittyy aivoihin?

Kuten monet ihmiset tietävät, aivot on jaettu kahteen puoliskoon, vasempaan ja oikeaan. Vasemmat aivot hallitsevat tunteita ja luovuutta. Oikeat aivot hallitsevat logiikan, kuvioiden ja hallinnan alueita. Perhoshalaus on eräänlainen kahdenvälinen stimulaatio, koska se ylittää kehon keskiviivan. Keskiviiva on keskushermoston keskiviiva. Tutkimus on osoittanut, että kun raajat ylittävät kehon keskilinjan, se aktivoi kehon toisen puolen. Tämä saa molemmat pallonpuoliskot työskentelemään yhdessä samanaikaisesti.

Tekniikan alkuperäisestä tarkoituksesta ja mihin kaikkeen voit saada tekniikasta apua, voit lukea alkuperäisestä lähteestä, seuraavasta linkistä: https://www.counselingconnectionsnm.com/blog/try-the-butterfly-hug-to-help-with-ptsd-symptoms

Harjoitteet YouTubesta, löydät tästä linkistä:

https://www.youtube.com/watch?v=iGGJrqscvtU

https://www.youtube.com/watch?v=W9exVaCMwvo

 

Privacy Preference Center