KUINKA RAUHOITTUA PAINEEN ALLA? KUINKA JAKSAA VIELÄ?

 

KUINKA RAUHOITTUA PAINEEN ALLA? KUINKA JAKSAA VIELÄ?

Stressin tuon ihanan kaverin terveysvaikutukset riippuvat uusimpien tutkimusten mukaan myös siitä, miten itse suhtaudumme stressiin.

Hyvä stressi antaa kipinää ja pitää meidät vireessä. Huono stressi yli- tai alivirittää meitä, ja kroonistuessaan vaikuttaa hyvinvointiin negatiivisesti. Stressin sieto kyky eri asioissa on vastaavasti meillä kaikilla hyvin yksilöllinen ja moniselitteinen.

Tutkimukset kertovat karua kieltä, stressi on tuleva 2020 luvun kansansairaus ja suurin osa ihmisistä ei enää tunnista stressiä. Stressi pääsee pitkittyessään herättämään vasta sairastumisen tai loukkaantumisen kautta.

Siksi on tärkeää oppia rauhoittumaan paineen alla, jotta stressi ei muuttuisi haitalliseksi ja että voisit säilyttää sekä ajattelu-, että toimintakykysi. Elämän laatusi ja ilo säilyvät sinulla itselläsi ja ihmissuhteissasi.

Rauhoittumisen taitoja kannattaa harjoittaa säännöllisesti ja viimeistään kun olet paineen alla. Tässä varsin yksinkertaiset – tavat, joista voit poimia sinulle sopivimmat päivittäiseen käyttöön.

  1. Hengitä syvään, muutama kerta. Se antaa kehollesi käskyn lakata tuottamasta stressihormoneita ja alat rauhoittumaan. Ajatuksesi kirkastuvat, syke ja verenpaine laskee. Erityisesti ennen stressaavia tilanteita on hyvä pysähtyä ja vain hengitellä rauhallisesti.
  2. Huomio positiiviseen. Negatiivinen ajattelu lisää stressiä ja painetta, joten käytä päivittäin tietoisesti muutama hetki, niiden asioiden ajatteluun, jotka ovat hyvin. Lukuisat tutkimukset ovat osoittaneet, kiitollinen mieli, olkoon huijattu tai ei, näkee mahdollisuuksia herkemmin. Tarttuu avarakatseisemmin asioihin. Menestyy. Jokaisesta päivästä löydät asioista, joista voit olla kiitollinen ja siten harjoittaa myös mieltäsi.
  3. Satsaa uneen. Paine heikentää unta, mikä lisää taas stressiä, joten käytä kaikki keinosi unen parantamiseen, hae apua tarvittaessa esim. Uniklinikalta. Vältä aktiivista liikuntaa ja raskasta ruokailua vähintään 2h ennen nukkumista. Anna kehon rauhoittua. Vältä myös mobiililaitteita 1-2h ennen nukkumaan käymistä. Tuuleta makuuhuoneesi ja muista muutenkin unihygienia. Jos olet uuvuksissa, uniterroristien kanssa ei neuvotella.
  4. Kävele luonnossa. Luonnon parantavat vaikutukset tunnustetaan jo tieteellisesti, joten mene metsään kävelylle, joka päivä. Jätä stressi luontoon ja täytä itsesi luonnon parantavilla voimilla. Kuuntele luonnon ääniä. Aisti, kuule, mitä näet. Ohjaa katseesi kauas ja kuuntele mieltäsi, hengitystäsi. Olisi suositeltavaa jokaisen työpäivän päätteeksi hakeutua 10min rentoutumispaikkaan luonnossa. Etsiä oma salainen paikka, jossa nollata itsensä. Olla vain itsensä kanssa.
  5. Pidä yllä terveitä rutiineja, riko niitä rohkeasti jos tuntuu siltä, analysoi rohkeasti.
  6. Pidä kiitollisuuspäiväkirjaa. Tutkimusten mukaan, säännöllinen kiitollisuuspäiväkirjan pitäminen alentaa stressihormonia eli kortisolia, ja liitty kohtaan 2. Auttaa muuttamaan ajatuksesi negatiivisesta positiiviseksi.
  7. Jos mahdollista, vietä aikaasi myönteisten ihmisten seurassa ja välttele negatiivisia ihmisiä.
  8. Ylläpidä terveitä elintapoja, johon kuuluu myös terveellinen ruokavalio ja säännöllinen ateria ja liikuntarytmi palautumisineen.

Emme voi aina vaikuttaa eteen tuleviin haasteisiin, mutta voimme vahvistaa itseämme kohtaamaan ne ja pääsemään niiden yli mahdollisimman sukkelasti.

Joskus tehokkainta mitä voit tehdä, on sallia itsellesi perinpohjaista lepoa. Levätä täytyy, sekä fyysisesti että henkisesti, kuin myös emotionaalisesti.

Kun hiljennät tahtia, annat kehollesi ja aivoillesi mahdollisuuden kalibroida itsensä tasapainoon. Sitä myöten ajattelusi ja tunne-elämäsi elpyvät ja levollisuuden tilasta käsin, sinun on mahdollista siirtyä selviytymismoodista kohti ratkaisukeskeisempää ajattelua, jota vahvistamalla kenties löydät uusia ajattelu- ja toimintamalleja, jotka kehittävät elämääsi niin, että se olisi tulevaisuudessa hivenen helpompaa.

Lepää siis tietäen, että se on investointi kohti laadukkaampaa tulevaisuutta.

Jos olet väsynyt, opettele lepäämään, älä luovuttamaan


Kommentit

5 vastausta artikkeliin “KUINKA RAUHOITTUA PAINEEN ALLA? KUINKA JAKSAA VIELÄ?”

  1. You really make it seem so easy together with your presentation however
    I find this topic to be actually one thing that I believe I’d
    by no means understand. It seems too complex and extremely huge for
    me. I am looking ahead to your subsequent post, I will attempt to
    get the cling of it! Najlepsze escape roomy

  2. Very interesting details you have noted, appreciate it
    for posting..

  3. You still don’t get it, do you?It is not about number of addresses, even if it is good to have 2⁶⁴ addresses instead of 2⁸ -2²⁴ addresses in IPv4 It is about RFC1918 can’t be used on internet, even if you want to But all IPv6 LAN which you got from your ISP can be, if you want toIt is about being able to make stuff available on internet, if one chooses By just open up the firewall That all 256 IPv6 /64 LAN you get from your ISP can be used to divide your network into security divided LANs One LAN for IoT that phones home with it’s own network address, one for your media and game computer LAN, one for your private computers, one for your servers like file server, etcAnd all have public addresses that you can open or close as you please, based on public IPv6 network addresses Between your LAN and InternetAnd IPv6 is better design, and easier to configure and set up firewall for security

  4. Nice blog here! Also your web site loads up very fast! What host are you using? Can I get your affiliate link to your host? I wish my web site loaded up as fast as yours lol

  5. Recurrence was observed in 52 patients 48 distant metastases and four local recurrences with a median relapse time of 37 priligy dapoxetine review

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Privacy Preference Center