Tasapainoinen elämä koostuu….

kirjoittaja

in
Tasapainoinen elämä on monen ihmisen haave. Se ei tarkoita tasaisen harmaata arkea, vaan sitä, että elämässä on kaikkea sopivasti.

Miten sinä voit luoda tasapainoisen elämän?

Kaiken ydin on että:

Tunnet itsesi, auttaa sinua tekemään omannäköisiä valintoja. Jos et tiedä kuka olet, mitä haluat ja mitkä ovat arvojasi, päädyt tekemään vääriä valintoja. Se taas johtaa siihen, että kadotat oman polkusi ja mielenrauhasi. Investoi itseesi ja opi tuntemaan, kuka olet.

RAKENNA HYVÄN OLON VALINTOJA

Olet tehnyt elämässäsi lukemattoman määrän valintoja. Osa niistä on tuonut sinulle hyvän olon ja osa ei. Tunnistatko nämä valinnat?

Teet joka päivä ison kasan valintoja; miten heräät, miten huolehdit hyvinvoinnistasi, kenen kanssa vietät aikaasi, mitä teet työksesi, miten vietät aikaasi somessa jne.

Opi kuuntelemaan, millaisia olotiloja mikäkin valinta sinulle tuo. Tee valintoja, joista syntyy hyvä olo. Opettele kysymään itseltäsi oikeita kysymyksiä.

LUOVU TURHASTA

Elämääsi kertyy paljon asioita, joita et tarvitse. Ne ovat toki voineet olla tarpeellisia joskus, mutta niiden aika on jo mennyt ohi. Turhat asiat vievät sinulta aikaa ja energiaa, jotka estävät sinua luomasta tasapainoa elämääsi. Usein näihin on totuttu eikä näitä tunnisteta.

Tunnista turhat asiat ja päästä niistä irti. Ne voivat olla tavaroita, tapoja, ajatuksia, ihmissuhteita, jotka eivät palvele sinua enää.

TUNNISTA OMAT RAJAT

Talo ilman seiniä ei ole talo. Sinä ilman rajoja et ole sinä. Tai talo ilman ikkunoita ja talo ikkunoilla, joista on aika ajoin tehtävä tuuletus silläkin uhalla että kaikki ei enää palaa ikkunoista, vaan ovesta sinun kynnyksesi eli rajojesi mukaisesti.

Jos et tunnista rajojasi, elämääsi syntyy epätasapainoa. Joitakin asioita on sopivasti ja joitakin taas liikaa.

Tunnistamalla rajasi osaat sanoa oikeassa paikassa ’kyllä’ ja ’ei’.

Omien rajojen rakentaminen on ensimmäinen askel tasapainoiseen elämään.

Mielenrauha – valitse oikeat asiat, poista väärät
Tunnista rajasi – osaa valita sopivasti
Vapaaksi riittämättömyydestä – älä tee liikaa, tee sopivasti
Irtipäästäminen – luovu turhasta, mikä ei palvele
Tasapaino – suunnittele elämäsi kokonaisuutena, pienin askelin

Privacy Preference Center