Mitä minä haluan?

kirjoittaja

in

Moni ihminen kokee, ettei oikein ole tyytyväinen omaan elämäänsä. Samaan aikaan hänen on kuitenkin vaikea tehdä muutosta, koska hän ei tiedä, mitä hän haluaa.

Ihminen voi kokea seisovansa paikallaan, olevan umpikujassa tai tienhaarassa.
Miten tällaisesta tilanteesta selviää eteenpäin. Tässä coachin vinkit:

KIRJOITA PAPERILLE

Ota kynä ja paperia käteen. Jo se, että purkaa mieltä kuormittavat asiat paperille, helpottaa oloa. Kun asiat on kirjoitettu paperille, niitä voi katsoa ikään kuin ulkopuolisen silmin. Se taas antaa kykyä katsoa asioita neutraalimmin.

Voit pitää myös päiväkirjaa merkittävistä asioista. Itselläni on ihana pinkki upeille jutuille ja loistavalle tulevaisuudelle ja musta ”black book” surullisille asioille ja tunteille. Aika ajoin selailen, toistanko itseäni vai olenko samassa jumissa murinassa itseni kanssa ja dram book näyttää etenenkö kohti tavoitteitani.

MITÄ KAIPAAT

Aika moni ajattelee, että haluan pois jostain ikävästä asiasta. Pois-ajattelu ei kuitenkaan auta, jos ei jotain muuta tilalle. Tarvitaan toimintasuunnitelma.  Kirjoita jokaisen muutosta kaipaavan asian perään, mitä haluaisit asian tilalle. Miten teet sen?

MITÄ VAIHTOEHTOJA

Joskus mieli jumittaa. Varsinkin silloin, kun yrittää löytää yhden oikean vaihtoehdon. Oletko koskaan kuullut itsesi sanovan, että ’en uskalla tehdä päätöstä, mitä jos valitsen väärin’? Tällöin kannattaa listata erilaisia vaihtoehtoja ja tarkastella niitä.

JOSSITTELE

Olet varmasti kuullut sanonnan, että ’nyt ei jossittelut auta.’ Mutta valmentajana voin sanoa, että jossittelu auttaa. Ihmisen mieli on välillä lukossa, eikä hän kykene hyödyntämään mielikuvitustaan. Se taas auttaisi ongelmien ratkaisussa. Niinpä kysy itseltäsi: Jos kaikki olisi mahdollista, mitä tekisit? Jossittelu auttaa avaamaan mielen solmut.

KUVITTELE LOPPUTULOS

Kuvittele, että seisot vuoren juurella ja ajattelet kiivetä huipulle. Tässä vaiheessa et ehkä tiedä, mikä olisi oikea reitti. Jos taas olisit vuoren huipulla, olisit viisaampi. Hyödynnä tätä ajatusta huijaamalla aivojasi. Sulje silmäsi, kuvittele että ole löytänyt oikean vaihtoehdon ja olet todella tyytyväinen lopputulokseen. Millaisen valinnan olet tehnyt?

MISTÄ TIEDÄT OIKEAN VAIHTOEHDON?

Valmentajana kysyn usein, että mistä tiedät, että olet valinnut oikein. Asiakas yleensä vastaa: Siitä, että se tuntuu hyvältä ja oikealta.

Mistä sinä tiedät, että olet valinnut oikein?

 

Privacy Preference Center