Leader johtaa ihmisiä, Manager sääntöjä.

Leader johtaa ihmisiä, Manager sääntöjä. Kumpaa sinä edustat?

Kansainväliset tutkimukset osoittavat, vaikka sinulla olisi erinomainen business ja toimintatavat ilman selkeää strategiaa, struktuuria, prosesseja ja ennen kaikkea ammattitaitoista ja oikean asenteen omaavaa henkilöstöä olet vaarassa menettää kaiken.

Tätä ei ole vaikeaa ajatella todeksi, suomessa valitettavan useassa organisaatiossa Management by Perkele on valloillaan. Mikro managerit kukoistavat vielä 2023 – Vieläkin.

Työnohjaus ja perehdytys on riittämätöntä ja puutteellista, joka heijastuu sairaspoissaoloihin ja tuottavuuteen eli tunnuslukuihin moniselitteisesti eläkemaksuista tulokseen ja taseeseen, eikä liikevaihto ole sitä mitä se balanssissa ollessa olisi. Johdetaan rutkasti ylhäältä päin ja todelliset asiantuntijat eli työntekijät jäävät kuulematta. Ei aina, mutta valitettavan usein. Organisaatio rakenne ei ole este, toisinaan se on haaste, mutta pitkälti haitallinen uskomus.

Tämän päivän ja tulevaisuuden johtajan piirteitä voisi tarkastella näin:

  • Leader kohtaa ihmiset ihmisinä, ystävällisesti
  • Määrittelee tavoitteet ja on visionääri, tuo visiot näkyviksi uskottavasti ja auttaa saavuttamaan tavoitteet. Eli ei vain maalaile illuusioita luoden lisä tuskaa.
  • Karismaattiset ominaisuudet helpottavat, mutta luonteen piirteinä eivät ole pakolliset onnistukseen positiossa.
  • Leader on inspiroiva
  • Yksinkertaisesti Leader saa ihmiset uskomaan itseensä ja ylittämään itsensä.

Lohdutukseksi, puhumme johtajan Big 5 ominaisuuksista, jotka ovat toisille luontaisia, mutta kaikille opeteltavissa olevia piirteitä.

Näkemykseni ja kokemukseni mukaan, tutkimuksiinkin peilaten ensimmäiseksi askeleeksi nousee LUOTTAMUS

Luottamus rakentuu numero ykköseksi jokaisessa avain yksikössä ja tehtävässä.

Toiminnan tulee olla yhtenevää perustuen luottamukseen.

Luottamuksen tulee perustua esteettömyyteen ja rajoituksettomuuteen.

Luottamus perustuu johdonmukaiseen toimintaan.

Luottamus synnyttää uskollisuutta.

Olisiko tässä avaimia vähentämään viime vuosina suuren suosion saanut työpaikkojen vaihtoviikkoja tai työvoimapulaa, joka on riivannut jo vuosikausia. Itse olen samat havainnut työelämässä jo 17 vuotta sitten eikä mikään uutinen enää kyseisillä toimialoillakaan.

Minkälaisia ominaisuuksia lähtisit kehittämään ensimmäiseksi itsessäsi?

Palaan tähän aiheeseen lisää hetken päästä, seuraavassa Blogi postauksessani.

Kaipaatko sparrausta omien Leader taitojen kehittämiseen In House Coachina tai tarvitseeko organisaatiosi Coaching otetta muutoksiin. Mitä muuttaisin ensimmäisenä?

Business Coach

Privacy Preference Center