Taivaallinen suklaasydän konvehti – ketosuklaa

Kaakaolla on runsaasti terveysvaikutuksia, mutta kaupan maitosuklaa sisältää valitettavan vähän tätä aitoa tavaraa. Kaakao sisältää paljon magnesiumia sekä rautaa, kromia, sinkkiä, rikkiä ja kuparia. Kaakaon sisältämä serotoniini (aivojen välittäjäaine) sekä serotoniinin esiaste tryptofaani auttavat myös parantamaan mielialaa. Tryptofaaniton ruokavalio, kun on liitetty aivojen alhaiseen serotoniini tasoon ja siten mielialan laskuun. Kaakao sisältää myös fenyylietyyliaminia eli ns. rakkausvälittäjäainetta. Kyseistä ainetta erittyy ihastuessamme, siksi suklaa liitetäänkin usein rakkauteen. Raakakaakaossa on myös anandamidia, joka on aivojen välittäjäaine ja kannabinoidi. Keho tuottaa tätä hyvää oloa tuovaa ainetta urheilusuorituksen jälkeen.

Eli sanokaa mitä sanotte, välipala tai ruuan jälkeen nopeuttamaan ruuan sulamista nautitaan tästä herkusta täysin rinnoin. – Kohtuudella.

Valmistamiseen menee n 15min, mutta jähmettymiseen varaan vuorokauden, mutta kuten kuvista näkee, olen aloittelija tässä lajissa.

Tarvitset

 75 g eli n.  1 dl Kylmäpuristettua kookosöljyä

1,5 dl Raakakaakao jauhetta

2 rkl luomu hunajaa, juoksevaa

0,5 dl tai jopa  1 dl Granaattiomenan marjoja, Makrot laskettu  25 g

Sulata kookosöljy mikrossa nestemäiseksi. Siinä mene ihan lyhyt hetki. Lisää joukkoon raakakaakaojauhe, sekoita, tämän jälkeen lisää hunaja ja sekoita. Vielä lopuksi Granaattiomenan marjat. Lopuksi annostele muotteihin, tai tee lusikka palleroita. Laita jääkaappiin odottamaan nautinnollisia hetkiä tai kääri lahjapaperiin ja anna rakkaalle ystävällesi joululahjaksi.

1 Suklaasydän konvehti sisältää:

11 Kcal

1,6 g hiilareita

0,5 g proteiinia

0,3 g rasvaa

Koko potin hinta:

n 3 euroa ja terveellistä herkkua.

Reseptillä saa 15–18 kpl konvehteja, makrot laskettu 17 konvehdin mukaan.


Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Privacy Preference Center