Asiakastarinoita työhyvinvointikyselyistä

Työhyvinvointikyselyt, oikein tehtynä antavat tarkkaa tietoa, joka on hyvä purkaa ammattilaisen kanssa, saadaksesi parhaan mahdollisen hyödyn ilon kautta työyhteisöstäsi.

Eräs asiakkaani, päätetyötä tekeviä, erittäin dynaaminen, pitkäaikaisia työsuhteita, vieläkin erinomaisempi esihenkilö ja avoin työyhteisö keskenään. Esihenkilö jännäsi tuloksia, ei nähnyt mitään haastetta enkä minäkään Coachina esihenkilöä kuunnellessa. Ajattelin ettei täältä näin hyvästä työyhteisöstä varmasti ilmene valmennustarpeita. Ainut mikä esihenkilöä pohditutti työtyytyväisyyden kannalta, oli työyhteisön kasvu ja eri – ikäluokat. Koulunpenkiltä aina eläkkeelle siirtyviä.

Tulokset olivat aika lailla odotetut, mutta päätään nosti ajanhallinta, pelisäännöt, sekä omanelämän ja työn yhteensovittaminen ja ylläri tämän päivän haaste uniongelmat. Hiukan havaittavissa vuorovaikutustaitojen tarve, mikä nostaa päätään asiakasrajapintatyöskentelyssä. Niinpä päätimme pitää valmennukset Worklife Balance, sitten myöhemmin pelisäännöt. Pelisäännöt tulivat puskista. Tilaaja uskoi, että pelisäännöt ja rutiinit ovat hanskassa.

WorkLife Balance räätälöitiin pitämään sisällään rutiineja, tauottamista, ajanhallintaa ja Unipaja! Tilaaja pohti voiko esihenkilö tilata unipajan, mutta tuin koska välittävä esihenkilö voi näin tehdä, mutta pidetään ohuena, kun emme tiedä miten henkilöstö innostuu henkilökohtaisista asioista niin puhumaan. Valmennus kokonaisuudessa Unipaja oli puhutteleva, henkilöt, kiitos esihenkilötyöskentelyn olivat avoimia ja mikä helpotus heillä olikaan, kun valmennuksen jälkeen tämä oli jäänyt päällimmäiseksi mieleen sanoin ”MAHTAVAA EN OLE YKSIN TÄMÄN ASIAN KANSSA”

Myöhemmin kun jatkoimme pelisääntöihin, esihenkilökin jännitti mitähän tulee. Tuli erinomaisia toiveita kehittää toimintaa, jotka valmennuksessa vietiin kalenteriin ja sovittiin vastuuhenkilöt ja toteutusaikataulut. Eikä siinä vielä kaikki. Koko valmennuspolku oli jäänyt muhinaan yksilöillä ja edellisten valmennusten pohjalta ilmeni työtehtävien hallinnan jako ja aikataulutus toisin toisi lisä aikaa 2 h viikossa! Hei, aikamoinen ROI muutamalla valmennuksella ja henkilöt saivat itse vaikuttaa työhönsä

Toinen sitten ei niin ehkä onnistunut kyselyn tulos:

Asiakas toimii myös vahvasti päätteellä. Myyntiä asiantuntijoita, jotka keskenään hiovat prosessit kuntoon asiakkaiden eduksi.  Kovaa kasvua tekevä organisaatio. Tulokset olivat jäätävät. Täyttä kymppiä ihan kaikki muu paitsi uni, omanelämän ja työn yhteensovittaminen. Ne olivat karuakin karumpaa luettavaa. Oli havaittavissa myös, että johtajat todella välittivät ihmisistä ja johtaminen henkilöitynyt ja täysin johdon harteilla. Tämä tuli esiin myös vapaissa palautteissa ruusuina ja risuina.

Tein kiireesti esityksen tarpeista ja kerroin että on vaara merkittävät tahot voivat lähteä, uupua tai kuormittua. Pelisääntöjä ja vuorovaikutustaitoja tarvitaan myös kipeästi eri tilanteisiin sisäiseen sekä asiakastyöskentelyyn.

Henkilöstöä tuli lisää ja avainhenkilöitä lähti kuukauden kuluttua tuloksista vastaavista rooleista ja johto hyppäsi näihin saappaisiin vahvistaen jälleen omaa jo valmiiksi heikkoon happeen vedettyä omaa ruutuaan, vaikka se tietenkin oli erinomaisella tasolla. Koska organisaatio kasvaa ja palikat ovat kasvun tiellä, emme vielä ole päässeet heidän ajan puutteen vuoksi starttaamaan yhteistyötä, mutta sen aika on sitten kun organisaatio on valmis valmennettavaksi, vaikka toki tarpeet olivat merkittävät huipputuloksista huolimatta.

Valmennukset ovat siitä ikäviä ja ihania että niissä tosiaan syntyy kehitettävää ja yksilöt tarttuvat toimeen. Toisinaan epäkohtia nousee, jolloin niihin on esihenkilöiden tartuttava välittömästi, tavalla tai toisella ylläpitääkseen luottamusta ja työtyytyväisyyttä yksilö ja tiimitasolla.

 

Privacy Preference Center