Tarkista oma Core – hyvinvointisi näillä ohjeilla

Mieti ketkä ovat tärkeitä ihmisiä sinulle? Jos se on vaikeaa, mieti kenet ottaisit mukaan autiolle saarelle, josta ei ole paluuta. Tämän jälkeen pidä ikuisesti huoli, vietät heidän kanssaan läsnä olevaa aikaa riittävästi. Muut voit tarvittaessa karsia minimiin, ne ihmissuhteet kestävät, jos on tarkoitettu niin.

Mieti ihmissuhteita, joita sinulle on ympärilläsi, raivaa ne pois, jotka toistuvasti vievät energiasi ja loukkaavat sinua. Ennen raivausta, anna mahdollisuus oikaista mutta älä liian monta kertaa. Kynnysmatto ei saa olla. Sitten annat anteeksi ja päätät itse, miten ole tekemisissä jatkossa tai oletko ollenkaan. Sun elämä ja aika, sinä määräät sen laadun ja sisällön. Elämä on lahja, älä hukkaa sitä.

Ole avoin eri kulttuureille, kuuntele ja ole kiinnostunut. Onko siellä jotain mitä haluaisin tuoda omaan elämääni?

Mitä haluat elämältä nyt ja tulevaisuudessa, mikä on unelmasi, kirjaa ne ylös. Jos et tiedä, tee vaikka aarrekartta auttamaan. Määrittele tavoitteesi aikatauluta se tee suunnitelma, seuraa ja toteuta se. Ettei käy niin että kun olet 50 vuotias, sinulta kysytään mitä haluat olla 70 vuotiaana? Annat sujuvan vastauksen. Fine, sinulla 20 vuotta aikaa, kuinka toteutat tämän? Onneksi koskaan ei ole liian myöhäistä.

Huolehdi että elämäsi pyramidin pohjalla on suuri sosiaalinen verkosto tai sosiaalinen elämä, laadukas. Ei määrä vaan laatu ja oma – aikasi heille.

Siinä missä listaat positiivisia asioita, kirjaa myös stressitekijöitä. Poraudu niihin, mihin voit vaikuttaa, mihin et. Miten suojaa itsesi niiltä tekijöiltä, joihin et voi vaikuttaa? Miten voit vaikuttaa niihin, joihin voit? Esimerkiksi yleinen arkinen hyvinvointi, voit herätä iloisena.
Oma talous, työ, perhe, lapset, parisuhde, ihmissuhteet?

Kehitä vuorovaikutustaitojasi. Opettele ymmärtämään ja hyväksymään että olemme kaikki erilaisia ja ajattelemme eri tavoin. Jokainen yksilö on arvokas ja rikkaus.

Mitkä asiat saavat sinut rentoutumaan? Mieti ne, mielellään kirjaa ylös. Laita ne kalenteriisi, anna niille tilaa elämässäsi. Tähän ei hyväksytä raskasta liikuntaa eikä alkoholia siinä missä muitakaan haitallisia elämäntapoja, paitsi jos ne on erittäin tärkeitä, maltillisesti.

Mieti näitä, jolloin palaudut ja kuinka paljon tarvitset tallaista aikaa, se on muuttuva käsite mutta voi pelastaa monta kiireistä aikataulua.
Kun teet jotain, sitoudu ja päätä onnistut. Mieti ennen päätöstä sitoutua riskit, jotka voivat viedä intohimosi, uskosi päämärästä, tee niille suunnitelma, ettei ne voi lannistaa sinua. Hyväksy joku asia lannistaa vääjäämättä, mutta uskot ja tiedät sen, se on tilapäistä. Usko itseesi.
Rakasta itseäsi. Terveellä tavalla.

 

Privacy Preference Center