Vinkit positiivisen elämän tasapainoon

kirjoittaja

in

Mitä tapahtuu, jos annamme mielen juosta vapaasti? Mitä tapahtuu, jos emme kiinnitä huomiota ajatteluumme.

Vastaus: Päivittäisistä ajatuksistasi 95 % on samoja kuin eilen. Näistä ajatuksista peräti 80 % on luonteeltaan negatiivisia sävyltään. Tämä johtaa käytännössä negatiiviseen kierteeseen, joka voi johtaa hankaliin tilanteisiin, kuten omassakin elämässä aikoinaan. 

LÖYDÄ TASAPAINO ELÄMÄÄN I 4 VINKKIÄ

Elämästä on kiva nauttia, kun kaikki asiat ovat tasapainossa. Toisin sanoen liika kiire on hellittänyt, elämässä on sopivasti kaikkea ja mikään ei kiristä eikä purista. Olo olisi vähän niin kuin lomalla, jolloin ehtii elämään hetkessä ja nauttimaan pienistä asioista.

Loma ei ole kuitenkaan jokapäiväinen juttu, vaan elämä täyttyy normaalisti perusarjesta. Jotta elämän tähtihetkiä ei tarvitse säästää lomahetkiin, elämästä kannattaa rakentaa mahdollisimman tasapainoista.

Alla muutama vinkki tasapainoisen elämän luomiseen.

JOHDA OMAA ELÄMÄÄSI

Tuntuuko sinusta siltä, että kalenterisi täyttyy erilaisista tapahtumista, jotka eivät ole omia valintojasi? Silloin on hyvä pysähtyä ja miettiä, että mitäpä jos sinä itse johtaisit omaa elämääsi. Jos sinä et johda omaa elämääsi, joku muu tekee valinnat puolestasi. Kuvittele, että päättäisit itse elämäsi valinnoista. Millaiselta arki näyttäisi? Millaisille asioille sanoisit kyllä ja millaisille asioille ei? Vaikka et voi päättää kaikista elämäsi tapahtumista, vaikuta niihin, mihin voit. Omannäköinen elämä syntyy askel askeleelta.

LÖYDÄ RAJASI

Jotta voit löytää tasapainon, sinun tulee löytää rajasi. Vuorokaudessasi on 24h. Asia, jossa jokainen ihminen on tässä maailmassa samalla viivalla. Koska et voi tehdä kaikkea, keskity siihen, mikä on oikeasti merkityksellistä. Voit kysyä päivittäin erilaisten tehtävien lomassa; onko tämä merkityksellistä ja viekö tämä kohti tavoitteitani? Jos vastauksesi on kieltävä, opi sanomaan ei.

KIRKASTA TAVOITTEESI

Tasapaino on asia, jonka jokainen tulee määritellä itse. Toiselle se voi tarkoittaa kiireetöntä elämää ja hetkestä nauttimista. Toiselle se voi merkitä aktiivista elämää ilman stressiä. Joku voi tuntea itsensä tasapainoiseksi läheisten ihmisten kanssa tai sitten erakkona metsämökissä. Voit päästä tavoitteeseen ainoastaan, jos tiedät mitä haluat.

ALOITA HETKESTÄ

Tasapainon löytäminen alkaa oman itsensä kuuntelusta. Voit varata vaikka joka päivä 15min voimahetken, joka on vain ja ainoastaan sinua varten. Hengittele rauhallisesti ja kysy itseltäsi, mitä kuuluu? Kunnioita sisältäsi kumpuvia toiveita. Anna itsellesi se, mitä tarvitset.

Jos sattuisi olemaan niin, että sinä haluaisit elämääsi enemmän iloa, vaurautta, tyyneyttä, hyvinvointia ja sitä, mitä menestykseksi koet, meillä olisi sinulle ehdotus yhteistyölle.

 

Privacy Preference Center