Miksi hyvä itsetunto tärkeä?

kirjoittaja

in

Hyvä itsetunto on tärkeä ja tavoittelemisen arvoinen asia.  Itsetunto on myös syy, miksi monet hakeutuvat psykologin tai terapeutin vastaanotolle.

Hyvä itsetunto tarkoittaa sitä, että ihminen arvostaa itseään, luottaa itseensä ja uskoon omiin kykyihinsä. Hän ei kuvittele itsestään liikoja, mutta ei myöskään aliarvioi itseään.

Hyvällä itsetunnolla varustettu ihminen osaa kuunnella omaa itseään, tunnistaa omat rajansa ja uskaltaa kertoa oman mielipiteensä muita kunnioittaen.

Itsetuntoon voidaan liittää myös itsetuntemus. Se tarkoittaa sitä, että ihminen tuntee itsensä. Hän tietää millainen hän on ihmisenä, millaisista asioista hän pitää ja millaisista sitten taas ei pidä. Itsensä tuntevat ihminen tiedostaa myös mitä hän haluaa ja mitä ei halua. Hän osaa tehdä valintoja itseään kuunnellen.

Hyvällä itsetunnolla varustettu ihminen kunnioittaa ja arvostaa muita. Hänellä on hyvä olla itsensä kanssa ja hänen seurassaan on hyvä olla.

Hyvä itsetunto on myös avain hyviin ihmissuhteisiin, kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, onnelliseen arkeen, omannäköiseen elämään ja menestykseen työelämässä.

Haluaisitko todeta:

Itsetuntosi paranee.
Opit tuntemaan itsesi paremmin.
Itsevarmuutesi kasvaa.
Opit hyväksymään itseäsi sellaisena kuin olet.
Itseluottamuksesi paranee.
Opit rakastamaan aitoa itseäsi.
Minäkuvasi paranee.
Kunnioituksesi itseäsi kohtaan lisääntyy.
Opit tekemään valintoja sydämestäsi käsin.
Kykenet tunnistamaan rajasi ja toimimaan niiden puitteissa.
Opit tunnistamaan omia toiveitasi.
Elämäsi mielekkyys kasvaa.
Onnellisuutesi lisääntyy.
Opit olemaan enemmän läsnä hetkessä.
Viihdyt paremmin itsesi seurassa.
Uskallat olla enemmän oma itsesi.

Muutokset sinussa syntyvät ensin ajatuksen tasolla. Rakastamalla itseäsi ja tekemällä valintoja sydämestäsi käsin vahvistat omaa itsetuntoasi. Oivaltaessasi esimerkiksi sen, miten voit arvostaa itseäsi enemmän, voit pohtia, mitä se tarkoittaa käytännössä. Se voi tarkoittaa esimerkiksi sitä, miten puhut itsellesi arjessa. Sen sijaan, että keskittyisit omaan epävarmuuteesi, voit miettiä, mikä auttaa sinua onnistumaan.

Parempi itsetunto rakennetaan pienin askelin, ajan myötä.

 

Privacy Preference Center