NOLLAA JA RENTOUDU
Aurinko on hellinyt meitä. Ihmisiä on päässyt kohtaamaan. Ihmisen nälkä on käsinkosketeltavaa, olipa kyseessä intro- tai ekstrovertti.

Useilla on suunta ja toiveet jo kesälomassa. Tämä kesäloma onkin varmasti poikkeuksellinen. Poikkeuksellinen kun nollausta tarvitaan normaalia enemmän ja rentotutumisen taidot heräteltävä henkiin, olemassa olevia kehittää.

Kesällä, lomalla onkin oiva aika opetella rakastamaan itseään ja pohtia keinoja, joilla arjessa, kiireessä osaa palautua. Nollaamiseen on monia tapoja, kunhan vain ottaa siihen aikaa.

Ohessa muutama vinkki:

KUUNTELE ITSEÄSI
Oletko oman itsesi kippari?

Miltä tuntuu olla kuormittunut? Millainen olo palautuneena täynnä energiaa ja tasapainoa?  Opettele kuuntelemaan itseäsi ja omaa stressitasoasi. Pohdi vedänkö itseni ’piippuun’, vai painanko jarrua ja annat aikaa itsellesi? Mitä tämä valinta saisi aikaan?

HANKI BALANSSI ARKEEN
Ihanaa loma tulee, tai viikonloppu. Saan rentoutua! Elämä ei ole yhtä kuin loma tai viikonloppu. Miten voisit rakentaa arkesi sellaiseksi, jotta sinulla olisi aikaa joka ikinen päivä itsellesi, ajatuksillesi, unelmoinnille? Taiteile (sitä se joskus todella on) arjestasi sellaista, että se tuottaa sinulle hyvää oloa ja nautintoa. Ota jokaisen päivään pieni unelmahetki, meditaatioon, totaaliseen tyhjenemiseen. Se antaa sinulle virtaa arjen haasteisiin, ja kuulet itseäsi paremmin.

LÖYDÄ OMAT KEINOSI
Omaa mieltään ja kroppaa voi nollata monin eri tavoin. Joku käy saunassa, toinen makaa piikkimatolla ja kolmas samoilee metsässä. On tärkeää nollata sekä mieli että keho. Jonkun keho voi palautua sohvalle leväten, toinen voi taas luottaa joogan asanoihin. Mielikin kaipaa lepoa. Siihen voi testata hengitysharjoituksia, meditaatiota tai ’aivot narikkaan’-leffoja. Tutkimusten mukaan 10min päivässä rauhoittavassa ympäristössä nollaten yksin saa jo ihmeitä aikaan.

Jos tämä on haasteesi, mitäpä jos etsisit tänä kesänä piilopaikkasi itsellesi tähän? Mieletön keino voidaksesi olla parempi versio itsestäsi.

Minun totaalinen nollauspaikkani on sellainen, jossa on vettä, laineita ja mielellään tuulta, jos vielä lämmintä ei sanat riitä kertomaan miten hetkessä pääni tyhjenee, kroppa rentoutuu ja energiani ovat ihan jossain muualla kuin hetki aiemmin. Kokeile ja etsi omasi.

Privacy Preference Center