Työttömyyden vaikutus ihmiseen

Työttömyyden on raportoitu kytkeytyvän heikentyneeseen psyykkiseen hyvinvointiin.

Niin oli niin tai näin raipalla työttömät duuniin vai miten se menee? Kyllä suurin osa työttömistä haluaa tehdä töitä ja hakevat ratkaisua siihen aktiivisesti, kuinka työllistää itsensä. Useita karikkoja on matkalla ja yrittäjyys ei vain sovi kaikille. Siitä ehkä enemmän toisessa tarinassa.

Syystä tai toisesta kun joutuu työttömäksi näin se menee:

 1. SHOKKI, vaikka sitä ei itse ehkä tunnista tai halua nähdä, ympäristökään ei aina näe.
 2. Aktiivisen työn seurannan vaihe. Tässä vaiheessa ollaan vielä kovin optimistisia, alistumattomia ja luottavaisia. Tässä on mennyt yleensä n 3- 6kk.
 3. Epäonnistuessaan ponnisteluissa turhautuu, tulee pessimistiseksi ja sopeutuu kohtaloonsa, kun toiminta mahdollisuudet ovat rajalliset.

PIDÄ HUOLI ETTEI NÄIN KÄY!!! Etsi itsellesi positiivisia asioita positiivisuuden perään, Opiskele, nauti ja usko kaikki kääntyy paremmaksi. Valitettavasti pitää olla sitkeä, joku taas löytää uusia puolia itsestään ja siitä mitä haluaa tehdä.

Vastuullinen työnantaja on työsuhteen päättyessä huolehtinut mahdollisista tukitoimista kuten Outplacement ja kouluttautumis- vaihtoehdoista, jotka kannattaa hyödyntää.

On helpompi ehkä hyväksyä työttömyys ja jatkaa eteenpäin, koska teet vain sen mihin voit vaikuttaa ja siinäkin tyhjä tila tuo uusia oivalluksia.

WARRIN Vitamiinimalli iskee näin työttömyyteenkin:

 1. Mahdollisuus kontrolliin
 2. Mahdollisuus taitojen hyödyntämiseen
 3. Ulkoisesti luodut tavoitteet
 4. Vaihtelu
 5. Ympäristön selkeys
 6. Rahan saatavuus
 7. Fyysinen turvallisuus
 8. Sosiaaliset suhteet
 9. Arvostettu sosiaalinen asema

Vitamiinimallin mukaisesti on vitaamiineja jotka liiallisena ovat myrkkyä ja tässä tapauksessa puhumme kohdista 3–9.

Voit halutessasi poimia näistä sinulle tärkeitä vitamiineja, miettiä miten korvaat tai vältät yliannostuksen siltä osin kuin se on mahdollista. Lupaan kaikkeen löytyy tilapäishoito, ajan kanssa, joten tämä tarvittaessa kannattaa ottaa puntariin.

Totuus on kuitenkin selviytymisessä, mitä parempi itsetunto eli koheesio, sitä paremmin selviää työttömyydestä. Jos havaitset itselläsi ei ehkä olekaan se paras itsetunto, miten kohentaisit sitä? Tarvitset hyvää itsetuntoa työssä ja henkilökohtaisessa elämässä. Olisiko nyt sitten hetki sen tilanteen paikkaamiselle? Voisiko Life Coach auttaa? 

Sinä joka tämän luit, ja tarvitsit tämän. Haluan toivottaa vilpittömästi sinulle kaikkea hyvää ja tsemppiä työllistymiseesi! Tavoitteeni on että löydät sivustolta lisää vinkkejä työllistymiseen ja työn hakemiseen. Sparraillen myös henkilökohtaisesti.