Työttömänä ei saa jäädä yksin – mistä apuja?

Työttömyyden on raportoitu kytkeytyvän heikentyneeseen psyykkiseen hyvinvointiin.

Niin, olipa niin tai näin raipalla työttömät duuniin vai miten se menee? Kyllä suurin osa työttömistä haluaa tehdä töitä ja hakevat ratkaisua siihen aktiivisesti, kuinka työllistää itsensä. Useita karikkoja on matkalla ja yrittäjyys ei vain sovi kaikille, mutta sinua ketä kiinnostaa nappaa ihmeessä lukuusi itsensä työllistämisen keinoista. Voitko pohtia uudelleen osaamistasi, onko siellä jotain millä voisit aloitella?

Itsensä työllistämisen keinoja

Kun työttömyys osuu omalle kohdalle, ole armollinen itsellesi. Jos se osuu lähipiiriisi, tsemppaa ja lohduta. Tutkimukset osoittavat kaaren johon ihminen ajautuu vääjäämättä.

  1. SHOKKI, vaikka sitä ei itse ehkä tunnista tai halua nähdä, ympäristökään ei aina näe.
  2. Aktiivisen työn seurannan vaihe. Tässä vaiheessa ollaan vielä kovin optimistisia, alistumattomia ja luottavaisia. Tässä on mennyt yleensä n 3- 6kk.
  3. Epäonnistuessaan ponnisteluissa turhautuu, tulee pessimistiseksi ja sopeutuu kohtaloonsa, kun toiminta mahdollisuudet ovat rajalliset.

PIDÄ HUOLI ETTEI NÄIN KÄY!!! Etsi itsellesi positiivisia asioita positiivisuuden perään, Opiskele, nauti ja usko kaikki kääntyy paremmaksi. Valitettavasti pitää olla sitkeä, joku taas löytää uusia puolia itsestään ja siitä mitä haluaa tehdä.

Vastuullinen työnantaja on työsuhteen päättyessä huolehtinut mahdollisista tukitoimista kuten Outplacement ja kouluttautumis- vaihtoehdoista, jotka kannattaa hyödyntää.

On helpompi ehkä hyväksyä työttömyys ja jatkaa eteenpäin, koska teet vain sen mihin voit vaikuttaa ja siinäkin tyhjä tila tuo uusia oivalluksia.

WARRIN Vitamiinimalli iskee näin työttömyyteenkin:

  1. Mahdollisuus oman elämän kontrolliin katoaa.
  2. Mahdollisuus taitojen hyödyntämiseen jää vajaaksi.
  3. Ulkoisesti luodut tavoitteet, ulkoapäin kontrollointi.
  4. Vaihtelu on vaarassa kadota.
  5. Ympäristön selkeys, vaarantuu. Tulevaisuus hämärtyy.
  6. Rahan saatavuus, luo pelkoa perustuvallisuudesta.
  7. Fyysinen turvallisuus, voi olla myös joskus uhattuna.
  8. Sosiaaliset suhteet, korostuvat ja epäterveet kuormittavat liikaa.
  9. Arvostettu sosiaalinen asema, yksilön arvoihin kohdistuva, voi olla suuressakin vaarassa, mikäli oikeaa tukea ei ole saatavilla.

Vitamiinimallin mukaisesti on vitaamiineja, jotka liiallisena ovat myrkkyä ja tässä tapauksessa puhumme kohdista 3–9.

Voit halutessasi poimia näistä sinulle tärkeitä vitamiineja, miettiä miten korvaat tai vältät yliannostuksen siltä osin kuin se on mahdollista. Lupaan kaikkeen löytyy tilapäishoito, ajan kanssa, joten tämä tarvittaessa kannattaa ottaa puntariin.

Totuus on kuitenkin selviytymisessä, mitä parempi itsetunto eli koheesio, sitä paremmin selviää työttömyydestä. Jos havaitset itselläsi ei ehkä olekaan se paras itsetunto, miten kohentaisit sitä? Tarvitset hyvää itsetuntoa työssä ja henkilökohtaisessa elämässä. Olisiko nyt sitten hetki sen tilanteen paikkaamiselle? Voisiko Ura Coach auttaa? 

Sinä joka tämän luit, ja tarvitsit tämän. Haluan toivottaa vilpittömästi sinulle kaikkea hyvää ja tsemppiä työllistymiseesi! Tavoitteeni on että löydät sivustolta lisää vinkkejä työllistymiseen ja työn hakemiseen. Sparraillen myös henkilökohtaisesti.

Blogissa myös ilmaisia vinkkejä sinulle, jolla ei ole varaa palkata Coachia tai kaipaat vinkkejä.  Kurki Blogia – Ura Caoch tarkemmin saadakseni ilmaisia vinkkejä.

 

Privacy Preference Center